Currently viewing the category: "Together"

Assalamualaikum…

image

Berjalan lagi kami berdua..:) kali ni destinasi ke Kelantan..memenuhi jemputan perkahwinan sahabat sambil bercuti di sana..alhamdulillah perjalanan menaiki kerata  pergi dan balik lancar dan dipermudahkan..:)

image

image

Bertolak pada awal pagi, singgah sebentar untuk breakfast di McD..dan meneruskan perjalanan sehingga ke hentian gua musang untuk berhenti rehat dan makan tengah hari..:)

image

Kami menetap di Dynasti Hotel, di perkarangan Wakaf Che Yeh..keluar pintu hotel je dah boleh cuci mata 😄

image

Muka excited nak cuci mata..😁 macam2 ada dijual kat sini..rambang mata dibuatnya..apa2 pun kita dahulukan kiriman dari family dulu lah..😄 dah dapat semua baru membeli untuk kami pula..:)

Berbalik pada tujuan asal ke sana, kami berpeluang menyaksikan pernikahan dan majlis kesyukuran masyarakat kelantan..:) rumah sahabat terletak di Pasir Mas, Kelantan.. Jadi dari Wakaf Che Yeh ke Pasir Mas, perjalanan tidak lah jauh mana..sekejap sahaja dah sampai..:)

image

Tahniah dan Selamat Pengantin Baru buat buat Anne&Atat :) Semoga berkekaan dan bahagia hingga ke Jannah :)

Waktu petang pula kami menuju ke Pantai Irama di Bachok..Alhamdulillah berpeluang menimkati bayu pantai yang amat mendamaikan..:)

image

image

image

image

Tenang rasanya melihat pemandangan laut serta kebiruan awan yang terbentang luas..:)

Untuk makan malam pula kami menuju ke Pasir Pekan..ambil kesempatan bertemu dengan officemate yang kebetulan pulang ke sana..katanya nak bawa makan di gerai Nasi Kerabu yang famous di sana 😄 jadi kami pun dapat lah merasa Nasi Kerabu di Restoren Nasi Kerabu Azma :)

image

Memang sangat2 sedap..cukup mengenyangkan..:)

Hari terakhir di sana, kami bersarapan pagi di Kopitiam Kita yang terletak di Pengkalan Chepa pula 😄

image

Pekena Roti Titab dan bihun goreng untuk sarapan..first time makan roti titab ni dan rasanya memang terbaik lah..patut lah famous dan ramai orang yang datang ke sana..:)

Alhamdulillah dapat merasa makanan2 yang famous di Kelantan..waktu semakin singkat..kami perlu meneruskan perjalanan untuk pulang ke Klang..

image

image

sebelum itu, sempat singgah di UMP untuk mengambil adik yang bercuti..:) di UMP pula kami merasa Nasi Kukus..wahhh..perut yang lapar terus jadi kenyang! 😄

image

image

Alhamdulillah untuk percutian dan perjalanan kali ini..:)

 

Assalamualaikum..

Memandangkan tahun ni Birthday suami tercinta jatuh pada hari bekerja, jadi kami plan untuk sambut awal sikit..:)

Just for having fun and spend time together!:)  so kami decide untuk melalak (karaoke) dan tengok wayang di Sunway Piramid!

Dah lama jugak lah tak karaoke…kami memang ske menyanyi! Haha

image

image

Puas hati dapat melalak 3 jam! Haha tu pun rasa sekejap je dah habis masa..:)

Karaoke dah, wayang pulak! Cerita yang dinanti2 bulan April ni..Avengers! Memang favourite kami!

image

Memang terbaik Avengers ni! Puas hati dapat tengok..huhu..yang penting memang kami enjoy! :)

image

Muka excited dapat toys Avengers! Haha kali ni pilih Thor dengan Captain America..sebab toys dorg cute sangat! :)

Untuk dinner pulak, kami ke restourant Big Brother! :) First time nak try makan steak kat restourant ni di sek 7 shah alam!

image

Ok, Happy Becoming Birthday my Beloved Husband! :) ILY so Much!!

 

 

 

 

Chapter 1;

HM at Colmar Tropical, Bukit Tinggi, Pahang

December is the month’s of celebrating our wedding anniversary

So we had plan for a holiday to celebrate it and of course as a reward for us to spend time together

:)

PhotoGrid_1417344169596[1]

PhotoGrid_1417442431349

a quite romantic dinner :)

 

PhotoGrid_1417442201646

scenery of attractions building at Colmar Tropical

 

PhotoGrid_1417445234756

one of the attraction here is “Japanese Village” Dont miss out!

 

PhotoGrid_1417443122721

we in “Kimono” ~ Japanese traditional dress~

 

 

Chapter 2;

HM at Bukit Merah

there is a lot of activities can be done here

but it seems like the management needs to do more improvisation towards these resort

anyway, we still enjoyed our holiday here

PhotoGrid_1420035152819

some of the place and attractions here

IMG_20141202_193543

view of our resort ” Kampung Air” which is a water chalet

PhotoGrid_1420035490248

some of our activities ~animal park,animal show,sky cycle and of course the water theme park~

End of our HM story for the year 2014!

Lots of precious moments we had face through out this year

Alhamdulillah

Thank you Love

:)

 

 

 

 

 
Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
This site is protected by WP-CopyRightPro