Currently viewing the category: "Movie"

Assalamualaikum..

Memandangkan tahun ni Birthday suami tercinta jatuh pada hari bekerja, jadi kami plan untuk sambut awal sikit..:)

Just for having fun and spend time together!:)  so kami decide untuk melalak (karaoke) dan tengok wayang di Sunway Piramid!

Dah lama jugak lah tak karaoke…kami memang ske menyanyi! Haha

image

image

Puas hati dapat melalak 3 jam! Haha tu pun rasa sekejap je dah habis masa..:)

Karaoke dah, wayang pulak! Cerita yang dinanti2 bulan April ni..Avengers! Memang favourite kami!

image

Memang terbaik Avengers ni! Puas hati dapat tengok..huhu..yang penting memang kami enjoy! :)

image

Muka excited dapat toys Avengers! Haha kali ni pilih Thor dengan Captain America..sebab toys dorg cute sangat! :)

Untuk dinner pulak, kami ke restourant Big Brother! :) First time nak try makan steak kat restourant ni di sek 7 shah alam!

image

Ok, Happy Becoming Birthday my Beloved Husband! :) ILY so Much!!

Assalamualaikum…

Bulan March 2015 banyak betul Movie best2 keluar kat wayang! Rasa macam nak tengok semua je.. tapi berpada2 jugak lah tak kan nak tengok semua..huhu..
image

Insurgent! Ok ni movie first yang kami tengok..dating berdua je waktu tu..suami nak tengok sambungan cite divergent katanya..jadi kita follow jelah kan..hihi..tapi memang best ceritanya.. tak rugi tengok..

image

Cinderella! Yang ni pulak, kami tengok dengan ibu sekali..menunaikan permintaan ibu..huhu.. cerita fantasi memang best..lagi2 cerita yang sememangnya kita tengok dari kecil..beza nya dulu tengok kartun, sekarang tengok yang lakonan real punya..

apa yang lagi best, dalam satu hari tu kami bukan sahaja tengok satu cerita tapi dua! Kalau tadi cerita omputih, sekarang cerita melayu pula..apa lagi yang tengah hangat kan..

Isyarat Cinta!abes je cerita cinderella kami terus masuk hall lain untuk cerita isyarat cinta..huhu.. ok. Cerita nya memang sedih lah..memang meleleh dibuatnya..jalan cerita menarik..cuma pelakon dan penggambarannya agak kureng sikit..huhu

image

image

Fast and Furious 7! Ok yang ni memang gempak! Dan memang yang terbaik! Sangat2 puas hati.. untuk cerita ni kami tengok dengan adik beradik suami.. sekali sekala buat siblings day out kan.. huhu

image

The Cobbler! Yang ni pula pilihan terakhir sebab dah xtau nak tengok cerita apa..haha..tapi apa2 pun tak rugi sebab cerita ni kelakar jadi memang have fun lah bila tonton..huhu untuk cerita ni pula kami tengok dengan adik beradik saya pulak.. to be fair kan..huhu..lagi pun kesian adik2 belajar jauh2 sekali sekala balik rumah kenalah layan…huhu

Bila tengok2 balek rupanya setiap minggu kami keluar tengok wayang..wah..xpernah2 pun sebelum ni buat macam tu..biasanya asyik sibuk je dengan urusan kerja dan keluarga..

Kali ni memang betul2 spend time together and also with family..sangat2 enjoy! :)

Tagged with:
 

Assalamualaikum and a very good day people…Salam 17th Ramadhan to all the muslims. :)

Last Saturday was a very nice day…Me, with my Lovely Dear and also some of our best friends had meet for an Iftar togehter. At first we plan to have a steamboat or seafood menu at Tanjung Harapan for our iftar but then we need to change our plan to just have an iftar together at the nearest shopping complex which is Aeon Bukit Tinggi Klang… We also plan to have a movie first before iftar….and the movie that i choose off course is the Dark Night! huhu…After reconfirm the places, we set to meet up at the shopping complex before 3pm…

So as usual, at first, I went to my dear’s house to fetch him and from there we went to fetch our friend, Naili at her home. We are a little bit late actually because the movie’s start at 3pm…and during that time we still in our way to went to the shopping complex! huhu…While the other friend also still on her way…so after we arrived, we faster went to Papa John to booked a table for our Iftar! and quickly went to the cinema to watch the movie!haha..the movie started at 3pm and we went into the cinema about 3.30pm…30 minutes late already but then it’s ok for us..just sat and watch the movie together! :)

Watching The Dark Knight Rises!

 

The movie is quit slow at the beginning..but then it became more interesting and more actions! Awesome! and I really like it! huhu

After finished the movie, we went to perform our prayer and have a walk at some outlet and then we went to Papa John…it’s still early actually..we booked for 6.30 pm and waiting for the iftar about 1 hour. We sat together have a chit chat and story about ourselves and when it comes to 7.30 pm everybody in the restaurant are excited to eat their meals! and off course with Bismillah and doa first! :)

Iftar together at Papa John Restaurant! :)

With my dear :)

 

We eat together happily! the set of meals are quite interesting…too much to eat because we ordered set for 6 people to eat by 5 people! get it??hahaa..we all get full after that!

Finished eat our meals, we went to perform prayer and after that we have a window shopping together…looks like every outlet having a big SALE! off course for the upcoming Hari Raya Festival. :)

My Best friends! :)

 

and at last before we went back home, we try out to have a drink with Cha Time! Looks like a lot of people like to buy it…we need to line up and wait about half an hour to get our cha time drink! hahaa Never mind, even though we need to wait long but the taste of the cha time that was so tasty! had made us feels good! :)

That’s all for our day for an iftar together…thanks to all my best friends and also my dear to spend time together for that day..:)

Tagged with:
 
Dejavu di Kinabalu

Sinopsis  Drama Dejavu Di Kinabalu:

Kehilangan dan kekosongan dalam hati Ammar masih terasa walaupun insan yang tercinta sudah 3 tahun meninggalkannya. Mungkinkah ini hanya satu kebetulan ataupun takdir apabila dipertemukan dengan Nadira yang mempunyai ciri-ciri sama seperti arwah tunangnya? Perasaan dejavu yang dirasai setiap kali mereka berjumpa telah mewujudkan satu ikatan yang istimewa antara Ammar dan Nadira.

 DEJAVU DI KINABALU, merupakan buah tangan terbaru di slot Akasia karya indah arahan dan nukilan skrip oleh Eirma Fatima mulai 18 Jun 2012, setiap hari Isnin hingga Khamis jam 7.00 malam. Drama bersiri 28 episod ini diterbitkan oleh Global Station Sdn Bhd membariskan pelakon-pelakon popular tanahair seperti Aqasha (Ammar Zulkarnain), Tiz Zaqyah (Dalilah Nadira), Nazim Othman (Bazli Aiman), Aishah Ilias (Inara), Meor Ariff (Zahir), Sharifah Nadia Yusnita (Yusra), Rebecca Nur Islam (Dalilah Uzma), Fadhilah Mansor (Suria), Aida Khaleeda (Fazeera), Dato’ Aziz Singah (Khairudin), Dian P. Ramlee (Norseha) dan Khaty Azean (Marisa).

Mengisahkan kehidupan Nadira selepas pemindahan jantung, tanpa disedari dia juga menerima sebahagian sifat-sifat penderma tersebut. Takdir menemukan Nadira dengan Ammar, teman lelaki kepada penderma jantung tersebut. Pertemuan pertama di KLIA antara Ammar yang baru pulang dari Australia dengan Nadira yang hendak bercuti ke Kundasang, Sabah telah membawa seribu satu kisah.

Kaki Nadira tercedera ketika bergegas untuk bertemu dengan kawannya, Yuzra. Nadira telah jatuh di hadapan Ammar. Ammar terpaksa membantu Nadira membeli kasut baru dan membalut kakinya. Ketika bersama dengan Nadira, wujud satu perasaan yang sukar dijelaskan dalam hati Ammar kerana perwatakan Nadira yang mirip kepada arwah tunangnya, Inara.

Ammar dan Nadira berada dalam pesawat yang sama menuju ke Kundasang Sabah. Ammar pulang ke Malaysia untuk membantu sahabat baiknya, Zahir, seorang pemilik syarikat perekaan dalaman yang akan mengendalikan sebuah projek di Sabah. Ammar sendiri tidak pasti apakah kepulangannya dengan satu jiwa baru ataupun Inara masih kuat bertakhta di hatinya. Kundasang Sabah seindah kisah cinta Ammar dengan Inara, di situ berseminya cinta mereka dan di situ juga bersemadinya tubuh seorang gadis yang amat dicintainya. Cinta itu terlalu indah buat Ammar dan tidak semudah itu Inara dapat dibuang dari hatinya.

Yang pasti pertemuan antara Ammar dan Nadira membawa satu perasaan dejavu yang luar biasa. Ammar tidak pernah mahu mencintai sesiapa walaupun Inara sudah meninggal dunia pada 3 tahun lalu. Bagi Ammar, cinta buat Inara adalah pertama dan terakhir. Ammar dan Nadira bertemu sekali lagi di Kudansang apabila Nadira yang asyik mengambil gambar terjatuh dalam gaung. Mereka berdua gagal naik ke atas kerana hari sudah lewat petang dan terpaksa bermalam di situ.

Selepas pulang ke Kuala Lumpur, Nadira dan Ammar berjumpa sekali lagi. Mereka akan bekerjasama atas projek pengubahsuaian Hotel Vila milik keluarga Bazli iaitu tunang kepada Nadira. Nadira dan Ammar selalu berjumpa atas urusan kerja. Mereka cepat mesra kerana mempunyai banyak persamaan dalam perbincangan untuk projek tersebut. Ammar gagal mengawal perasaan dan telah meluahkan isi hatinya kepada Nadira. Kakak Nadira, Uzra yang sangat menyukai Ammar telah mengetahui kaitan arwah tunang Ammar dengan adiknya tetapi dia memilih untuk tidak memberitahu sesiapa.

p/s: cerita yang sangat2 best!xbleh miss tgk cite ni :D

 

Hi guys!

just a quick & simple update :)

Have you guys watched the latest movie that starring by Johnny Depp??..

Ouh yes, I’m talking about DARK SHADOW!! :)

Not so latest actually..huhu..I just had the opportunity to watch the movie with my lovely dear past few weeks…old story rite?but then only now I got the free time to update a little bit for our simple date! :)

Already watch the movie trailer above?its cool it is??huhu…a little bit surprise, suspense and thrill but hilarious movie directed by Tim Burton! :)

Dark Shadow Johnny Depp GSC Tropicana Mall City

Me n My Lovely Dear

The story was nice, its almost about Love Triangle, He (Barnabas Collins) in love with this girl (Victoria Winters / Josette DuPres) but there was another girl (Angelique Bouchard) were crazy for him until she curse him that he can’t die even he want to! A bit sad but eventually in the end??what happen?…huhu….lalalala….better watch yourself to know the ending of it…

My rate?, 4 out of 5 Stars! :)

After finished watching the movie, we went to Aman Suria which located also in Damansara, a Restaurant called Murni Discovery. :) My 1st time reach here as my lovely dear drove us to here for Dinner.

Murni Discovery Aman Suria Damansara

His Fav Mango Blended & Mine Milo Dinosaur!! :)

Quite a lot people that time, we reach around 7 something and the crowd almost full-house, even our food also came late than usual. As my lovely dear said usually took around 10~15min only but that day almost an hour to wait our meals to be served.

Murni Discovery Aman Suria Damansara

Mee Raja Lamb Chop! :)

See the picture above?, that was MINE! ..hahaha..quite a lot on the portion!, very2 delicious but can’t finished up!..force my lovely dear to eat also eventhough he had his Beef Steak! :) huhuhuhuhu… :) but he don’t mind..

took us almost an hour to finish up..:) then afterward, we straight ahead go back home as my dear is already exhausted..

So, that was my day, simple yet I’m having lovely moment with my lovely dear! :)

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
This site is protected by WP-CopyRightPro