Currently viewing the category: "Food"

Assalamualaikum..

Bagi penggemar makanan western..salah satu tempat yang wajib dikunjungi adalah Chef Bob Steakhouse yang terletak di TTDI Grove, Kajang Perdana..:)

image

ChefBob ni saudara kami..berpengalaman sebagai chef di hotel selama 20 tahun..tempoh masa yang lama dan juga pernah menimba pengalaman di Los Angeles, USA ..jadi memang bangga dapat support saudara sendiri kan..:)

Apa yang penting, kesemua menu yang disajikan memang mempunyai nilai keunikan yang tersendiri..dan rasanya memang meletop..setta harga yang berpatutan…senang cite memang terbaik! :)

image

Ni antara minuman special di sana :)

image

Nampak tak…ini adalah sebahagian daripada menu2 yang family kami makan..banyak lagi menu menarik disediakan…tengok pun dh terliur..:)

image

Muka bahagia dapat pekena western food yang sangat2 lazat dan yang pasti memang mengenyangkan! :) 

Tagged with:
 

Assalamualaikum..

29 April 2015 merupakan ulang tahun kelahiran suami tercinta..:)Alhamdulillah dapat sambut bersama..dan makan malam bersama keluarga untuk meraikannya..:)

image

Kami pilih untuk ke Amansara Steakhouse yang terletak di Bukit Tinggi Klang.. first time datang makan kat sini.. saja nak mencuba..lagipun cinta hati  memang suka makan steak :)  

image

image

Apa2 pun haruslah bergambar dulu..😄 huhu..
Pelbagai menu yang disediakan..hidangan set keluarga pun ada..tapi kami pilih ikut selera masing2..:)

image

image

Ok, makanannya memang sedap..cukup rasa..:) cuma portion nya takdelah banyak sangat..huhu..not bad lah..:) yang penting kenyang..huhu

image

Akhir kata..Selamat Hari Lahir buat insan tersayang..Adnan Fakri..semoga dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur, dan diberi kesihatan yang baik serta dilindungi olehNya selalu.. :)

p/s: I LOVE U..:)

 

Assalamualaikum…

2015 sudah menyingkap tirai…😄 awal2 tahun lagi kami dah menuju ke Pulau Mutiara…:D tujuan utama adalah untuk menghadiri Majlis Makan Malam @ Annual Dinner bagi company suami..😎

Bak kata pepatah, sambil menyelam minum air..😁 jadi kami menginap di sana selama 3 hari 2 malam..di Copthorne Orchid Hotel..:)

Untuk hari yang pertama, tak berjalan ke mana pun sebab sampai lewat petang..jadi lepas check in, kemas2 dan rehat sebentar..selepas itu terus bersiap untuk ke Dinner..:)

image

image

 
Tema untuk dinner kali ni movie costum night 😎 tapi kami sempoi je pakai baju biasa…hahaha…kekangan masa..xsempat nak cari baju yang menepati tema..😅

Masuk je dewan, terkejut jugak lah tengok macam2 costum yang dipakai..memang sporting habis semuanya..😄

image

image

image

Enjoy jugak lah dinner ni sebab makan sedap2! 😋😄 tapi rezeki kali ni kurang sikit sebab xmenang lucky draw..😭 frust jugak lah kan..:roll:

Ok, untuk hari kedua, kami pun buatlah misi jalan2 cari makan kat sana..maklum lah penang ni makanan nya sedap2..:)

Jadi kami ke Padang Kota..pekena pasembor dan mee udang..memang sangat2 sedap lah..tambah pulak minum ABC dan Cendol kan..memang terbaik! 😄

image

image

Lepas makan2, kami ke Gurney Plaza..:) rasa nak tengok wayang..tapi xtau nak tengok cerita apa..lagipun waktu tu xbanyak cerita best..😅

image

Jadi inilah pilihan kami..Tracers! Not bad..
ceritanya ok2lah..huhu 😎 lepas tengok wayang dan jalan2 dalam mall kami pun balek ke hotel untuk berehat..

Malam tu teringin pulak nak merasa char kue teow yang paling sedap kat pulau pinang ni! 😅

Apa lagi, kami pun menuju ke Sungai Dua..😁

image

image

Wahhhh…memang terbaik lah! Sangat2 sedap! Udang nya besar2..memang xcukup sorang satu pinggan..sanggup order lagi satu pinggan! Haha 😄 memang puas sangat dapat merasa char kue teow yang famous ni! 😋

Esoknya pulak hari terakhir kami di sana.. selepas check in, cari tempat makan lagi sebelum bertolak balik ke klang..😁

Dengar cite Nasi Kandar Line Clear dah tutup 😓 jadi kami pun tak rancang apa2…sambil2 jalan dalam kereta tu tiba2 lalu depan NKLC tu, eh bukak pulak? Haha..hati dah berbunga2 dah..😄

Kami pun singgah lah makan kat situ..tapi memang kena beratur panjang lah..punyalah ramai yang makan kat situ..nasib baik kami dapat tempat duduk yang selesa dan yabg penting, dekat dengan kipas! Haha panas terik lah katakan 😄

image

Nampak tak betapa besarnya udang tu..huhu.. harga pulak jangan cakap lah..memang tutup mata membayar nye..haha..takpelah kan, bukan selalu dapat makan sedap macam ni😂

Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati..😄 haha memang kami pulang dengan hati yang berbunga..misi ke penang kali ni memang sangat berjaya ye..😆

 

May peace be upon you & Hi there,

Its been awhile since my last post, as usual quite pack of time to cope with. Along with the study & work KPI need to be increased & performed well.

Alhamdulillah, a big thanks & grateful I am to Allah SWT for all the blessing and gift from HIM, lots of good and great news come once after another. Will be story about it later, insyaAllah :)

For this post, I would like to story about our last Iftar together as couple and ofcourse we are engaged :) So I’ve planned out with my lovely Ms. Fiance to head out to our fav place to break fast at Murni Discovery, Aman Suria, Damansara.

Capture

Like usual, great place, nice environment & nice food not to be mention a HUGE DISH!

That day was Sunday as Ms Fiance need to work that day, so I went sent her to office 1st then in the evening I will pick her up and then go directly to the place as it would be nearby her office.

Early in the Morning with Love <3

After I’ve pick her up around 7PM, then we directly straight to the place :)

Purplicious :D

And we had our Iftar & talked about her works and our new gadget, her new lovely present which I hope she like it so much! :) huhuhu..

2 Large Dishes for two Hungry **but Lovely Engaged Couple..hehe :)

We sat around an hour plus then we took off and went back home :) so that its, even it was a short moment, yet it still priceless…huhu..can save others for later right my lovely love :)

Until then, take care guys :)

 

 

 

 
Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
This site is protected by WP-CopyRightPro