Currently viewing the category: "Family"

Assalamualaikum…

Alhamdulillah..tahun ini, pertama kali dapat melancong ke negara jiran..:D Perancangan dibuat dari hujung tahun 2014 lagi bersama keluarga kesayangan KKHS..Jadi, pada 14 March 2015, kami berlepas ke Bandung dari KLIA dengan menaiki flight KLM , flight no :KL0809 ..
image

Perasaan teruja first time nak naik flight..:) tambah teruja bila dapat surprise daripada ayah saudara yang kami berdua akan duduk di dalam business class! :D

image

Memang terkejut dibuatnya..😅 tapi happy sangat2 dapat merasa naik business class..memang layanan nya terbaik lah! Makanan pun sedap2..siap dapat sourvenir lagi!.😄
image

Thank you KLM for this beautiful sourvenir! 😍

Perjalanan dari KLIA ke Jakarta mengambil masa dalam dua jam..jadi kami tiba di Jakarta lebih kurang pukul 8.30 waktu Malaysia..:)

Sampai sahaja di sana, kami disambut oleh driver ditugaskan oleh agensi atau lebih dikenali sebagai pak supir..dua buah van disediakan untuk family kami..:)

Kami terus bergerak menaiki van dar Jakarta ke Bandung..dan ianya mengambil masa selama 4 jam perjalanan..memang sangat jauh dan lama ye..😅

Kami tiba di Victoria Luxurious Guest House pada jam 1 pagi..hotel tempat kami menginap ni memang cantik..:) cuma service nya harus dipertingkatkan lagi sebab asyik blackout je..huhu..😅

image

image

image

Ramai kan rombongan KKHS ke Bandung.. barulah meriah..huhu:)..ok first day, kami dibawa ke tempat shopping kain yang terkenal dengan harga yang murah2..Pasar Baru..bangunan nya bertingkat2..selain dari kain pasang, macam2 lagi pakaian yang dijual di sana..

Dah alang-alang sampai di sana, kami pun tak lepaskan peluang membeli kain pasang untuk dibuat baju raya nanti..😄
image

Selain dari pasar baru, kami juga dibawa ke Factory Outlet..juga tempat jualan pakaian yang pelbagai dan harga yang murah :)

Hari kedua, kami menuju ke Ciwidey..Haaa..di sana, kami berpeluang menikmati pemandangan kawah gunung berapi yang sememangnya sangat cantik..:) Tempat tersebut dikenali sebagai Kawah Putih :)

image

image

Suhu di Kawah Putih ni memang sejuk.. pelancong yang datang dinasihatkan untuk memakai mask sebab bau belerang dari kawah yang sangat kuat..:)

Mula2 tu sesak nafas jugak lah..tapi bila melihat keindahan ciptaan tuhan, lama2 kurang rasa sesaknya..:)

image

image

image

image

Memang cantik pemandangan di sana..sangat puas hati dapat abadikan kenangan di sana..:)

Bagi sesi shopping pula, kami di bawa ke Cibaduyut..😄 haruslah membeli kasut yang sememang nya cantik2 dan murah2..😄

Hari ketiga pula, kami ke Toko Tiga..terkenal dengan jeans original yang sememang nya murah dan kualiti tip top! 😄
image

image

Selepas itu,kami singgah di Kartika Sari untuk borong Brownies yang sememangnya famous di Bandung..:)

Setelah selesai, kami meneruskan perjalanan ke Trans Studio Bandung :D

image

image

Waktu tu, memang ramai sangat pengunjung kat sana..penuh dengan rombongan sekolah..😅

image

image

Masuk2 je terus teruja nak naik roller coaster..😄 sekali dah naik, memang itu yang pertama dan terakhir lah! Haha..mana taknya..turun je terus pening..haha 😄 jadi kami jadi penonton jelah kepada sepupu2 yang lain main..:) nasib baik ada parade..dapat lah kami tengok ramai2..:)..

Istimewanya, kami 3rd gen KKHS berjaya menjalankan misi surprise birthday celebration bagi yang lahir pada bulan March :)

Sebenarnya, waktu di Kartika Sari ,kami secara sorok2 beli kek dan berjaya menyelinap masuk kek ke dalam van tanpa disedari oleh keluarga yang lain..:D Sampai sahaja di Trans Studio, kami sedaya upaya cover supaya yang lainnya tak syak apa2..:) oleh kerana makanan tak boleh di bawa masuk ke dalam trans studio, kami tumpang untuk simpan kek di cafe yang berdekatan..:)

Dannn….sewaktu keluar dari Trans Studio…

image

Surpriseeeee! Kek telah berjaya dipersembahkan dengan jaya nya diiringi dengan lagu ucapan selamat hari jadi..:) memang terbaik lah! 😄

Ok, sampai sini sahaja kami di Bandung..:) kami bertolak semula ke Jakarta..dan di sana, kami menginap ni Big Hotel untuk satu malam..:)

Keesokannya, adalah hari terakhir kami di negara jiran..jadi, sebelum berangkat ke airport, kami menuju ke tempat terakhir untuk bershopping 😁

Mangga Dua..:) untuk penggemar handbag memang ini lah tempatnya..😄 sangat2 murah dan cantik2 semuanya..:)

Selsesai bershopping di sana, kami meneruskan perjalanan ke airport..rasa macam sekejap je masa berlalu..dah nak balik ke Malaysia :D

Perjalanan balik, kami masih menaiki pesawat KLM..:) tapi kali ni economi class sahaja lah..😄

image

Alhamdulillah selamat pergi dan selamat balik..:) percutian yang sangat enjoy buat kami semua 😄

 

Assalamualaikum..

image

Bulan February tahun 2015 sangat singkat..Namun, sempat jua kami sekeluarga memenuhi jemputan kenduri saudara di Perlis Indera Kayangan..:)

Bak kata pepatah, sambil menyelam minum air..😄 jadi untuk perjalanan yang panjang ini, kami mengambil kesempatan untuk singgah di negeri yang dikenali sebagai Pulau Mutiara, iaitu Pulau Pinang..:)

image

Bukit Bendera menjadi destinasi pilihan dan ini merupakan kali kedua bagi kami berdua naik ke bukit ini..:) lihat sahaja pada gambar diatas, jelas menunjukkan cuaca yang sangat terik pada ketika itu..😎

image

image

image

Tarikan sebenar di Bukit Bendera adalah  pengalaman menaiki cable car untuk naik ke atas bukit..juga pemandangan yang menarik serta suhu cuaca yang agak sejuk..:) tapi, waktu kami pergi, tak merasa suhu sejuk disebabkan Malaysia sedang mengalami perubahan cuaca yang panas melampau 😅

Setelah puas menikmati pemandangan di atas Bukit Bendera, perut pun mula berkeroncong..😅 jadi haruslah kami terjah gerai pasembor dan mee udang! Makanan yang wajib cuba di pulau pinang! 😜

Seterusnya,kami meneruskan perjalanan ke Perlis..di Perlis, kami menetap di homestay yang disediakan..:) merasalah duduk di depan sawah padi..tapi seperti yang sedia maklum, cuaca panas dan sawah kering..tak merasa lah nak tengok kehijauan bendang..😅

Ok, disini berlangsungnya dua majlis untuk sepupu kami, iaitu untuk dua beradik..Majlis tunang dan nikah untuk si adik :

image

image

Tahniah Fikri atas pertunangan dan pernikahan bersama pasangan pilihan hati..semoga barakah perkahwinan dan bahagia hingga ke Jannah..😍

Dan…satu lagi majlis untuk si abang iaitu majlis pertunangan :

image

image

Tahniah diatas pertunangan abg husnil dan Najwa..semoga berkekalan hingga ke jinjang pelamin..😍

Time ni, memang terkejut..rupa-rupanya tunangan ny satu Universiti dan satu course masa belajar di UiTM Shah Alam dulu..😅 kecik je dunia kan? :)

Di perlis, kami dapat menikmati pemandangan laut di waktu malam sambil2 ambil angin malam di Kuala Perllis :D

image

image

Dekat sini lah  baru merasa nikmat tiupan angin laut yang sejuk..huhu 😄

Bagi penggemar laksa pula, khabarnya di perlis ni terkenal dengan Laksa Kak Su…:) jadi sebelum pulang ke Selangor, kami pun tidak lepaskan peluang untuk merasai kesedapan Laksa Kak Su..😁

image

Dalam perjalan pulang, kami singgah di Jeruk Madu Pak Ali..bagi mendapatkan jeruk madu yang sangat terkenal..dan juga sebagai ole-ole untuk dibawa pulang ke rumah :)

Alhamdulillah selamat pergi dan selamat pulang..:) sangat happy dan puas hati bila dapat makan sedap2 dan jalan2 bersama keluarga 😄

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3228

 

 

 

IMG_3231

Specially to my brother and sister in law

Happy Anniversary to all of  Us! 

May our joy and happiness lasting till Jannah

 

 


1491564_565056940235752_1297264764_o

 

1501175_565178970223549_93527237_o

 

Assalamualaikum…

Last month, we had went to Singapore to attend our cousin’s wedding ceremony…

So we started to go there on Friday evening from Klang and reach Singapore at night and had our rest…

For the next day, our  aunt make a small gathering for family members and friends.  During evening, we spend time together by having  an evening walk by the beach and garden. :)

Screenshot001

we are now at Singapore…..Dont miss out…just wearing our couple shirt “I love Terengganu” :P

IMG_1975

Lovely time together :)

The next day is the Wedding Day!

A big congrats to Abg Ehsan for his wedding  and not to forget to his wife also :)

IMG_2067

wearing our “baju batik” :)

 

IMG_2222

Congrats to both of u! :D

IMG_2237

Family pictures! :D

 

Actually wedding ceremony in Singapore and Malaysia quit same and not much different :)

For the last day, before we going back to Malaysia, we went to Marina Sand Bay…

Once we arrived, the first thing that we do is, boat ride!

IMG_2306

IMG_2309

IMG_2315

Next, we walk away around the mall and went to the outside. A very nice view we can see here!

IMG_2339

IMG_2331

IMG_2328

Untitled-1

Untitled-2

Lastly, we had feel the excitement seeing the best scenery from the top of Marina Sands Skypark!

Untitled-3

IMG_2396 IMG_2394

IMG_2389

So that’s the wrap for the day..

we went back to our aunt’s apartment and get ready to come back to Malaysia!

 

Assalamualaikum..

Kali ni perkongsian sambutan hari raya bersama family suami pula..:) Keluarga besar Hj.Zambri iaitu arwah atuk suami..:)

Gathering ni diadakan di Rantau Panjang Klang..sangat meriah dengan kehadiran seluruh kaum keluarga :)

Seperti biasa, pasti banyak juadah makanan yang disediakan..Selain dari menjamu hidangan yang lazat, sesi bersalaman dan bermaaf maafan juga tidak dilupakan..:)

image

image

image

Sesi bergambar untuk setiap keluarga juga dibuat..:) ada 6 keluarga kesemuanya..:)

image

Nampaknya keluarga kami lh yang paling besar..😄 maklumlah adik beradik suami 9 orang..jadi memang sentiasa meriah..:)

image

Ini merupakan anak-anak arwah Hj.Zambri..6 beradik kesemuanya..:)

image

Ini pula menantu2 arwah Hj.Zambri.. termasuk  satu2 anak perempuannya.. :)

image

 
Dan yang ini, cucu2 yang sudah berkeluarga..:)

Gathering ini memang sangat meriah dan havoc..seronok dapat berkumpul bersama :)

 
Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
This site is protected by WP-CopyRightPro