Currently viewing the category: "Family"

Assalamualaikum…:)

Kali ni gambar beraya dengan keluarga besar arwah hj.zambri dan hjh.mahani pula..:) ni family belah abah (ayah mertua)..:)

Kami mula berkumpul petang selepas asar..kemudian solat maghrib berjemaah..dan sesi bersalaman & bermaafan..Seterusnya menjamu juadah yang pelbagai..:)

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Itulah dia kemeriahan keluarga besar arwah hj.zambri dan hjh.mahani beraya pada tahun ini..:)❤

 

Assalamualaikum…

Kali ni cerita beraya di Malaysia pulak..beraya bersama keluargaku KKHS..:)

Sebelum terlupa nk share gamba family tercinta waktu hari raya pertama ritu..

image

Dapat gambar di waktu di singapore.. bergenang jugak lah air mata ni time tu..huhu

Ok, back to the story..nak share pictures KKHS beraya..:)

image

image

image

image

Walaupun tak dapat beraya bersama waktu syawal pertama, tapi nampaknya tahun ni kami masih dapat berkunjung ke rumah saudara mara bersama-sama..Alhamdulillah..terasa kemeriahannya..:)

image

Nak jugak abadikan kenangan gambar kami :)

 

Assalamualaikum..

1 Syawal 1436H

Tahun kedua bergelar suami isteri..dan merupakan tahun pertama beraya di Singapura..

Sambutan Lebaran bersama keluarga suami sebelah mama..

Perasaan teruja merasa pengalaman baru beraya di perantauan yg takdelah jauh mana pun..huhu.. namun tetap tersemat kesedihan di hati terkenang keluarga yang berada di Malaysia..

Ok..biar gambar berbicara..:)

image

image

image

imageimage

 

 

untuk syawal yang pertama, kami beraya dirumah mama mimi..memang tidak ke mana-mana kerana semua sanak saudara akan datang berkumpul dan beraya di rumah tersebut dari pagi hingga malam..

Sambutan raya di Singapura agak berbeza sedikit dari segi juadah makanannya..kalau di Malaysia, ketupat rendang dan kuah kacang menjadi santapan utama..di sana juadah utamanya lontong..dan pelbagai juadah sampingan yang sangat meriah..

 

 

2 Syawal 1436H

 

Syawal ke dua pula barulah kami semua berkunjung ke rumah saudara-mara di sana..

image

image

image

image

Syawal kedua kami beraya kerumah saudara mara dari pagi sampai ke malam..habiskan dalam 5 buah rumah..setiap rumah dgn juadah yang berbeza-beza..memang penuh perut dibuatnya..:)

sekian sahaja beraya di Singapura.. esok nya kami dah berangkat pulang ke Malaysia..:)

Terima kasih pada semua terutamanya family mama mimi kerana menyediakan hospitaliti yg terbaik dan layanan yg sentiasa teristimewa buat kami semua..:)

 

Assalamualaikum..

Bagi penggemar makanan western..salah satu tempat yang wajib dikunjungi adalah Chef Bob Steakhouse yang terletak di TTDI Grove, Kajang Perdana..:)

image

ChefBob ni saudara kami..berpengalaman sebagai chef di hotel selama 20 tahun..tempoh masa yang lama dan juga pernah menimba pengalaman di Los Angeles, USA ..jadi memang bangga dapat support saudara sendiri kan..:)

Apa yang penting, kesemua menu yang disajikan memang mempunyai nilai keunikan yang tersendiri..dan rasanya memang meletop..setta harga yang berpatutan…senang cite memang terbaik! :)

image

Ni antara minuman special di sana :)

image

Nampak tak…ini adalah sebahagian daripada menu2 yang family kami makan..banyak lagi menu menarik disediakan…tengok pun dh terliur..:)

image

Muka bahagia dapat pekena western food yang sangat2 lazat dan yang pasti memang mengenyangkan! :) 

Tagged with:
 

Assalamualaikum…

Bulan March 2015 banyak betul Movie best2 keluar kat wayang! Rasa macam nak tengok semua je.. tapi berpada2 jugak lah tak kan nak tengok semua..huhu..
image

Insurgent! Ok ni movie first yang kami tengok..dating berdua je waktu tu..suami nak tengok sambungan cite divergent katanya..jadi kita follow jelah kan..hihi..tapi memang best ceritanya.. tak rugi tengok..

image

Cinderella! Yang ni pulak, kami tengok dengan ibu sekali..menunaikan permintaan ibu..huhu.. cerita fantasi memang best..lagi2 cerita yang sememangnya kita tengok dari kecil..beza nya dulu tengok kartun, sekarang tengok yang lakonan real punya..

apa yang lagi best, dalam satu hari tu kami bukan sahaja tengok satu cerita tapi dua! Kalau tadi cerita omputih, sekarang cerita melayu pula..apa lagi yang tengah hangat kan..

Isyarat Cinta!abes je cerita cinderella kami terus masuk hall lain untuk cerita isyarat cinta..huhu.. ok. Cerita nya memang sedih lah..memang meleleh dibuatnya..jalan cerita menarik..cuma pelakon dan penggambarannya agak kureng sikit..huhu

image

image

Fast and Furious 7! Ok yang ni memang gempak! Dan memang yang terbaik! Sangat2 puas hati.. untuk cerita ni kami tengok dengan adik beradik suami.. sekali sekala buat siblings day out kan.. huhu

image

The Cobbler! Yang ni pula pilihan terakhir sebab dah xtau nak tengok cerita apa..haha..tapi apa2 pun tak rugi sebab cerita ni kelakar jadi memang have fun lah bila tonton..huhu untuk cerita ni pula kami tengok dengan adik beradik saya pulak.. to be fair kan..huhu..lagi pun kesian adik2 belajar jauh2 sekali sekala balik rumah kenalah layan…huhu

Bila tengok2 balek rupanya setiap minggu kami keluar tengok wayang..wah..xpernah2 pun sebelum ni buat macam tu..biasanya asyik sibuk je dengan urusan kerja dan keluarga..

Kali ni memang betul2 spend time together and also with family..sangat2 enjoy! :)

Tagged with:
 
Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
This site is protected by WP-CopyRightPro