Currently viewing the category: "Event"

Assalamualaikum..

29 April 2015 merupakan ulang tahun kelahiran suami tercinta..:)Alhamdulillah dapat sambut bersama..dan makan malam bersama keluarga untuk meraikannya..:)

image

Kami pilih untuk ke Amansara Steakhouse yang terletak di Bukit Tinggi Klang.. first time datang makan kat sini.. saja nak mencuba..lagipun cinta hati  memang suka makan steak :)  

image

image

Apa2 pun haruslah bergambar dulu..😄 huhu..
Pelbagai menu yang disediakan..hidangan set keluarga pun ada..tapi kami pilih ikut selera masing2..:)

image

image

Ok, makanannya memang sedap..cukup rasa..:) cuma portion nya takdelah banyak sangat..huhu..not bad lah..:) yang penting kenyang..huhu

image

Akhir kata..Selamat Hari Lahir buat insan tersayang..Adnan Fakri..semoga dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur, dan diberi kesihatan yang baik serta dilindungi olehNya selalu.. :)

p/s: I LOVE U..:)

 

Assalamualaikum..

image

Bulan February tahun 2015 sangat singkat..Namun, sempat jua kami sekeluarga memenuhi jemputan kenduri saudara di Perlis Indera Kayangan..:)

Bak kata pepatah, sambil menyelam minum air..😄 jadi untuk perjalanan yang panjang ini, kami mengambil kesempatan untuk singgah di negeri yang dikenali sebagai Pulau Mutiara, iaitu Pulau Pinang..:)

image

Bukit Bendera menjadi destinasi pilihan dan ini merupakan kali kedua bagi kami berdua naik ke bukit ini..:) lihat sahaja pada gambar diatas, jelas menunjukkan cuaca yang sangat terik pada ketika itu..😎

image

image

image

Tarikan sebenar di Bukit Bendera adalah  pengalaman menaiki cable car untuk naik ke atas bukit..juga pemandangan yang menarik serta suhu cuaca yang agak sejuk..:) tapi, waktu kami pergi, tak merasa suhu sejuk disebabkan Malaysia sedang mengalami perubahan cuaca yang panas melampau 😅

Setelah puas menikmati pemandangan di atas Bukit Bendera, perut pun mula berkeroncong..😅 jadi haruslah kami terjah gerai pasembor dan mee udang! Makanan yang wajib cuba di pulau pinang! 😜

Seterusnya,kami meneruskan perjalanan ke Perlis..di Perlis, kami menetap di homestay yang disediakan..:) merasalah duduk di depan sawah padi..tapi seperti yang sedia maklum, cuaca panas dan sawah kering..tak merasa lah nak tengok kehijauan bendang..😅

Ok, disini berlangsungnya dua majlis untuk sepupu kami, iaitu untuk dua beradik..Majlis tunang dan nikah untuk si adik :

image

image

Tahniah Fikri atas pertunangan dan pernikahan bersama pasangan pilihan hati..semoga barakah perkahwinan dan bahagia hingga ke Jannah..😍

Dan…satu lagi majlis untuk si abang iaitu majlis pertunangan :

image

image

Tahniah diatas pertunangan abg husnil dan Najwa..semoga berkekalan hingga ke jinjang pelamin..😍

Time ni, memang terkejut..rupa-rupanya tunangan ny satu Universiti dan satu course masa belajar di UiTM Shah Alam dulu..😅 kecik je dunia kan? :)

Di perlis, kami dapat menikmati pemandangan laut di waktu malam sambil2 ambil angin malam di Kuala Perllis :D

image

image

Dekat sini lah  baru merasa nikmat tiupan angin laut yang sejuk..huhu 😄

Bagi penggemar laksa pula, khabarnya di perlis ni terkenal dengan Laksa Kak Su…:) jadi sebelum pulang ke Selangor, kami pun tidak lepaskan peluang untuk merasai kesedapan Laksa Kak Su..😁

image

Dalam perjalan pulang, kami singgah di Jeruk Madu Pak Ali..bagi mendapatkan jeruk madu yang sangat terkenal..dan juga sebagai ole-ole untuk dibawa pulang ke rumah :)

Alhamdulillah selamat pergi dan selamat pulang..:) sangat happy dan puas hati bila dapat makan sedap2 dan jalan2 bersama keluarga 😄

 

Assalamualaikum…

2015 sudah menyingkap tirai…😄 awal2 tahun lagi kami dah menuju ke Pulau Mutiara…:D tujuan utama adalah untuk menghadiri Majlis Makan Malam @ Annual Dinner bagi company suami..😎

Bak kata pepatah, sambil menyelam minum air..😁 jadi kami menginap di sana selama 3 hari 2 malam..di Copthorne Orchid Hotel..:)

Untuk hari yang pertama, tak berjalan ke mana pun sebab sampai lewat petang..jadi lepas check in, kemas2 dan rehat sebentar..selepas itu terus bersiap untuk ke Dinner..:)

image

image

 
Tema untuk dinner kali ni movie costum night 😎 tapi kami sempoi je pakai baju biasa…hahaha…kekangan masa..xsempat nak cari baju yang menepati tema..😅

Masuk je dewan, terkejut jugak lah tengok macam2 costum yang dipakai..memang sporting habis semuanya..😄

image

image

image

Enjoy jugak lah dinner ni sebab makan sedap2! 😋😄 tapi rezeki kali ni kurang sikit sebab xmenang lucky draw..😭 frust jugak lah kan..:roll:

Ok, untuk hari kedua, kami pun buatlah misi jalan2 cari makan kat sana..maklum lah penang ni makanan nya sedap2..:)

Jadi kami ke Padang Kota..pekena pasembor dan mee udang..memang sangat2 sedap lah..tambah pulak minum ABC dan Cendol kan..memang terbaik! 😄

image

image

Lepas makan2, kami ke Gurney Plaza..:) rasa nak tengok wayang..tapi xtau nak tengok cerita apa..lagipun waktu tu xbanyak cerita best..😅

image

Jadi inilah pilihan kami..Tracers! Not bad..
ceritanya ok2lah..huhu 😎 lepas tengok wayang dan jalan2 dalam mall kami pun balek ke hotel untuk berehat..

Malam tu teringin pulak nak merasa char kue teow yang paling sedap kat pulau pinang ni! 😅

Apa lagi, kami pun menuju ke Sungai Dua..😁

image

image

Wahhhh…memang terbaik lah! Sangat2 sedap! Udang nya besar2..memang xcukup sorang satu pinggan..sanggup order lagi satu pinggan! Haha 😄 memang puas sangat dapat merasa char kue teow yang famous ni! 😋

Esoknya pulak hari terakhir kami di sana.. selepas check in, cari tempat makan lagi sebelum bertolak balik ke klang..😁

Dengar cite Nasi Kandar Line Clear dah tutup 😓 jadi kami pun tak rancang apa2…sambil2 jalan dalam kereta tu tiba2 lalu depan NKLC tu, eh bukak pulak? Haha..hati dah berbunga2 dah..😄

Kami pun singgah lah makan kat situ..tapi memang kena beratur panjang lah..punyalah ramai yang makan kat situ..nasib baik kami dapat tempat duduk yang selesa dan yabg penting, dekat dengan kipas! Haha panas terik lah katakan 😄

image

Nampak tak betapa besarnya udang tu..huhu.. harga pulak jangan cakap lah..memang tutup mata membayar nye..haha..takpelah kan, bukan selalu dapat makan sedap macam ni😂

Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati..😄 haha memang kami pulang dengan hati yang berbunga..misi ke penang kali ni memang sangat berjaya ye..😆

 

 

 

 

 

 

 
Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
This site is protected by WP-CopyRightPro