Assalamualaikum…

2015 sudah menyingkap tirai…😄 awal2 tahun lagi kami dah menuju ke Pulau Mutiara…:D tujuan utama adalah untuk menghadiri Majlis Makan Malam @ Annual Dinner bagi company suami..😎

Bak kata pepatah, sambil menyelam minum air..😁 jadi kami menginap di sana selama 3 hari 2 malam..di Copthorne Orchid Hotel..:)

Untuk hari yang pertama, tak berjalan ke mana pun sebab sampai lewat petang..jadi lepas check in, kemas2 dan rehat sebentar..selepas itu terus bersiap untuk ke Dinner..:)

image

image

 
Tema untuk dinner kali ni movie costum night 😎 tapi kami sempoi je pakai baju biasa…hahaha…kekangan masa..xsempat nak cari baju yang menepati tema..😅

Masuk je dewan, terkejut jugak lah tengok macam2 costum yang dipakai..memang sporting habis semuanya..😄

image

image

image

Enjoy jugak lah dinner ni sebab makan sedap2! 😋😄 tapi rezeki kali ni kurang sikit sebab xmenang lucky draw..😭 frust jugak lah kan..:roll:

Ok, untuk hari kedua, kami pun buatlah misi jalan2 cari makan kat sana..maklum lah penang ni makanan nya sedap2..:)

Jadi kami ke Padang Kota..pekena pasembor dan mee udang..memang sangat2 sedap lah..tambah pulak minum ABC dan Cendol kan..memang terbaik! 😄

image

image

Lepas makan2, kami ke Gurney Plaza..:) rasa nak tengok wayang..tapi xtau nak tengok cerita apa..lagipun waktu tu xbanyak cerita best..😅

image

Jadi inilah pilihan kami..Tracers! Not bad..
ceritanya ok2lah..huhu 😎 lepas tengok wayang dan jalan2 dalam mall kami pun balek ke hotel untuk berehat..

Malam tu teringin pulak nak merasa char kue teow yang paling sedap kat pulau pinang ni! 😅

Apa lagi, kami pun menuju ke Sungai Dua..😁

image

image

Wahhhh…memang terbaik lah! Sangat2 sedap! Udang nya besar2..memang xcukup sorang satu pinggan..sanggup order lagi satu pinggan! Haha 😄 memang puas sangat dapat merasa char kue teow yang famous ni! 😋

Esoknya pulak hari terakhir kami di sana.. selepas check in, cari tempat makan lagi sebelum bertolak balik ke klang..😁

Dengar cite Nasi Kandar Line Clear dah tutup 😓 jadi kami pun tak rancang apa2…sambil2 jalan dalam kereta tu tiba2 lalu depan NKLC tu, eh bukak pulak? Haha..hati dah berbunga2 dah..😄

Kami pun singgah lah makan kat situ..tapi memang kena beratur panjang lah..punyalah ramai yang makan kat situ..nasib baik kami dapat tempat duduk yang selesa dan yabg penting, dekat dengan kipas! Haha panas terik lah katakan 😄

image

Nampak tak betapa besarnya udang tu..huhu.. harga pulak jangan cakap lah..memang tutup mata membayar nye..haha..takpelah kan, bukan selalu dapat makan sedap macam ni😂

Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati..😄 haha memang kami pulang dengan hati yang berbunga..misi ke penang kali ni memang sangat berjaya ye..😆

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
This site is protected by WP-CopyRightPro